Gisteren een blamage in Parijs, maar als supporter van Oranje was het sowieso geen lekkere week. Eergister liet de website ‘Follow The Money’ zien dat je meebetaalt aan het luxeleventje van het bestuur van de Supportersclub Oranje. Die blijken tonnen weg te sluizen. En dan krijg je ook nog eens zo’n draak van een wedstrijd voorgeschoteld.  

Aan de andere kant: je verliest dan wel met 4-0, maar dankzij de overwinning van Bulgarije op Zweden, kan Nederland met wat kunst en vliegwerk kunnen ze nog tweede worden in de poule, en dus het WK halen.

En dat geeft Arjen Robben in ieder geval hoop.

Dat klinkt leuk, maar niet iedereen ziet het zo positief. De afgang was zo groot dat er eigenlijk vooral veel cynische grappen werden gemaakt… Iemand plaatste een KNVB-vacature online: ‘altijd al voor het Nederlands Elftal willen spelen?’ 

Veel mensen denken met weemoed terug aan vorige maand, toen de dames Europees kampioen werden. En dat is te begrijpen want met 4-0 verliezen, is de slechtste prestatie sinds 1961! Toen verloor Nederland van België. Dat zag er niet best uit.

In een halve eeuw zijn we niet zo diep gezakt als nu. We staan inmiddels 36e op de wereldranglijst. Dat is een record, en let wel, daar stonden we vóór gister al. Dus we zakken misschien nog verder.

Nou vinden alle 17 miljoen bondscoaches in Nederland daar natuurlijk iets van. De grote vraag is nu: hoe komen we uit deze negatieve spiraal? Iemand op twitter had eigenlijk wel een briljant plan. Gewoon Barcelona speelster Lieke Martens, van het dameselftal, een snorretje opplakken. 

En in de categorie out-of-the-box denken, misschien hadden we toch naar René van der Gijp moeten luisteren. Hij had een bijzondere opstelling in gedachten. 

Tot slot nog een geruststellende statistiek. Na het EK in 2016, missen we dus mogelijk ook het WK 2018. In de jaren tachtig was het ook zo’n ellende. We misten het WK van 82, het EK van 84 én het WK van 86. En jij weet vast nog wel wat er in 88 gebeurde. Dus 2022 wordt ons jaar… toch?

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.