Vanavond om 21.00 uur is de eerste wedstrijd van het EK voetbal. Maar gisteren was al de aftrap, en dat verliep niet geheel vlekkeloos.  

In Marseille verstoren Britse relsupporters de rust en roepen 'ISIS, where are you?' 

Maar de Britse relsupporters zijn niet de enige bron van zorgen voor de Franse organisatie. Zo is het waterpeil van de Seine nog maar net gedaald tot een redelijk niveau en stapelt het vuilnis zich in de straten van Parijs op door de stakingen.

Ook zijn er zorgen over de veiligheid. Ondanks dat er geen officiële terreurdreiging is, worden supporters wel gewaarschuwd alert te zijn. Zo zijn er extra maatregelen getroffen zoals een verbod in Frankrijk om de wedstrijden samen buiten op terassen te bekijken. Volgens de Franse minister van Sport zou dat een makkelijk doelwit zijn voor aanslagen.

Vandaag kijken we in de Nieuwstrend naar de vooravond van het EK. Hoe zit het met de voorbereiding van Frankrijk? En hoe bereid Nederland zich voor op het EK waar we niet aan deelnemen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.