Dennis Rodman was in de jaren negentig een fenomenale basketballer. En vandaag is hij in het nieuws want hij is vanmiddag voor de vijfde keer aangekomen in Noord Korea. Op bezoek bij zijn vriend Kim Jung Un.

Hij is naar Noord Korea gegaan in opdracht van een bedrijf, Potcoin. Dat is een soort virtuele munt die zich richt op de handel in marijuana. Ze sturen Rodman nu naar Noord-Korea om te werken aan de relatie tussen Noord-Korea en de VS. Een succesvolle reclamestunt, want de koers van de viruele munt is de afgelopen uren omhoog geschoten.

Bruggenbouwer

De Washington Post suggereert vandaag dat er misschien wel veel meer achter zit. Want Donald Trump zou volgens ingewijden op de achtergrond bezig zijn om communicatie op te starten met het regime. Rodman is bevriend met zowel Kim Jung Un als president Trump, dus wie weet is hij een goede bruggenbouwer. Toeval of niet: hij was nog maar net geland in Noord Korea, of er werd al een Amerikaanse gevangene vrijgelaten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.