David Hasselhoff beweerde ooit al dat hij die eigenhandig de muur liet vallen. Aldus 'The Hoff' zelf kwam dat door zijn liedje 'Looking For Freedom'. Nu is er basketballer Dennis Rodman die stelt dat hij Noord- en Zuid-Korea eigenhandig heeft verenigd.

Toegegeven, hij heeft meer gedaan dan 'Mr. Knight Rider' ooit deed. Sinds 2013 is hij vier keer groots onthaald in Noord-Korea door Kim Jong-un. Rodman noemde zijn bezoeken toen 'basketbaldiplomatie'. Zo heeft de oud basketbalster Kim Jong-un vorig jaar nog ontmoet om te pleiten voor de vrijlating van vier Amerikanen die in Pyongyang werden vastgehouden.

Rodman: 'Ik gaf Kim Jong-un boeken over Trump'

Kim Jong-un zou groot basketbalfan zijn en daardoor openstaan voor een onmoeting met Rodman. Rodman heeft hem tijdens een bezoek boeken gegeven over Donald Trump, die Kim Jong-un volgens hem is gaan lezen. Volgens Rodman is hij Trump daardoor beter gaan begrijpen, wat de relatie tussen de VS en Noord Korea verbeterde. Uiteindelijk droeg dat weer bij aan de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea, zo stelt hij nu in een video, die verspreid werd door TMZ.

Veel mensen, sarcastisch of niet, gaan mee in het verhaal van Rodman en geven hem op Twitter alle eer voor zijn diplomatie:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.