Haar dood is één van de meest mysterieuze van Hollywood. Want hoe kwam actrice en Hollywoodlegende Natalie Wood in 1981 aan haar einde? Het onderzoek daarnaar loopt nog steeds en de politiechef van de Los Angeles County Sheriff’s Department stelt nu dat haar man, acteur Robert Wagner, in beeld is als verdachte.

Natalie Wood werd bekend vanwege haar rollen in de James Dean-film 'Rebel Without A Cause' en 'West Side Story'. Ook was ze een tijd lang de vriendin van Elvis Presley. 

In november 1981 verdween ze tijdens een boottochtje samen met haar man Robert Wagner, goede vriend en acteur Christopher Walken en een kapitein. De volgende dag werd het lichaam van Wood in het water gevonden en haar dood werd afgedaan als een ongeluk. Maar: in 2011 werd het onderzoek heropend, nadat er aanwijzingen waren dat er mogelijk toch opzet in het spel was. Zo was er ondermeer gebroken glas aan boord gevonden en werd duidelijk dat Wood met haar nagels aan de buitenkant van de boot gekrabt had. Dat zette de versie dat ze vrijwillig met een rubberbootje naar de wal was gegaan om familie te bellen in een ander licht.  

Wagner is geen officiële verdachte maar wel een ‘person of interest’. Hij blijkt telkens andere versies te geveb van wat er die avond is gebeurd, die ook niet overeenkomen met de verklaringen van de andere aanwezigen aan boord.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.