De oorlogsmisdadiger Heinrich Boere (88) wordt beschuldigd van zevenvoudige moord. De nabestaanden van de slachtoffers hebben bij het Openbaar Ministerie aangifte tegen oud-SS’er gedaan. Boere heeft al eerder bekend dat hij drie mannen in 1944 heeft geliquideerd, maar deze aanklacht komt nu nog bij. Wat is er precies gebeurd met deze zeven slachtoffers? En welke rol heeft Boere in de moord gespeeld?

Uit de nieuwe aangifte blijkt dat Heinrich Boere opdracht van de Sicherheitsdienst (SD) uitvoerde. In Helden-Panningen deed hij zich voor als een onderduiker en verried daarna de mensen die hem hielpen.

De SD pakte bij een razzia op 17 mei 1944 52 mensen op. Minstens zeven van hen stierven onder gruwelijke omstandigheden in concentratiekampen. Volgens de raadsmannen wist Boere precies wat hij deed en heeft hij deze mensen bewust de dood ingejaagd.

Vanavond in EenVandaag een reportage over deze nieuwe ontwikkelingen in de zaak.

Nieuw bewijs in zaak oud-SS'er Heinrich Boere

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.