Op 16 april 2005 brengt hoofdagent Frans Nijhoff in Hilversum zijn vrouw en drie zoontjes om het leven en pleegt daarna zelfmoord. Familieleden en omstanders staan voor een raadsel. Wat dreef de liefhebbende vader en hoofdagent tot deze daad? De broer en schoonzus van de politieagent vertellen in EénVandaag voor de eerste en enige keer hun verhaal.

Marjolein Nijhoff: ,,Wat vreemd dat niemand iets heeft zien aankomen, dat verwijt horen wij heel vaak. Zo van: ' Zoiets zie je toch aankomen?' Maar wij hebben helemaal niets aan zien komen. En dan gaan mensen toch door met vragen; met andere woorden: hoe lag de relatie in jullie familie dan? Nou, wij hadden een hele goede relatie, met de hele familie, ook met Frans en José." Bijna twee jaar na het drama probeert de familie Nijhoff de draad van het gewone leven weer op te pakken. Geen gemakkelijke opgave, want ze voelen zich opgejaagd door de pers. In EénVandaag vertellen Peter en Marjolein Nijhoff over hun wanhoop, hun vragen en het rouwproces.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.