Modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat melden bronnen bij Chanel in Parijs. Waaraan de ontwerper is overleden is niet duidelijk.

Lagerfeld was voor het eerst in zijn carrière al niet bij de presentatie van zijn nieuwe collectie aanwezig, wat voor velen al een teken was dat het niet goed met hem ging.

Iconische zonnebril en paardenstaart

Lagerfeld stond bekend om zijn excentrieke levenstijl en zijn iconische uiterlijk met zonnebril en paardenstaart. Een interview met hem was nooit saai omdat hij nooit te beroerd was om mooie quotes te geven. Om hem te herdenken zetten we een paar van die quotes op een rijtje:

2007

In 2007 over zijn gevoel voorafgaand aan een modeshow:

I have no human feelings

"Ik heb geen menselijke gevoelens."

1984

In 1984 liep Lagerfeld na een modeshow ook al niet over van geluksgevoelens:

I'm a kind of fashion nymphomaniac who never gets an orgasm

"Ik ben een soort modenymfomaan die nooit een orgasme krijgt."

2003

Kleine, lelijke mensen konden in 2003 weinig goedkeuring van Lagerfeld krijgen:

I hate nasty, ugly people

"Het leven is geen schoonheidswestrijd, sommige [lelijke mensen] zijn geweldig. Wie ik haat zijn gemene, lelijke mensen. Het ergste zijn lelijke, korte mannen. Vrouwen kunnen kort zijn, maar voor mannen is dat onmogelijk. Dat is iets wat ze niet zullen vergeven in het leven - ze zijn gemeen en willen je vermoorden."

2007

In 2007 besprak Lagerfeld zijn imago van geldverkwister; hij had er weinig problemen mee:

Throw money out the window with joy

"Als je je geld uit het raam gooit, doe dat dan met plezier. Zeg niet: 'je zou dat niet moeten doen' - dat is burgerlijk."

2007

In 2007 had Lagerfeld goed advies voor het inrichten van je huis:

The most important piece in the house is the garbage can

"Het belangrijkste stuk in je huis is de prullenbak."

2010

In 2010 onthulde de modeontwerper de reden dat hij altijd zijn iconische zonnebril draagt:

They're my burka

"Het is mijn boerka... Ik ben een beetje bijziend, en als mensen bijziend zijn en hun bril afdoen, dan zien ze eruit als schattige kleine hondjes die geadopteerd willen worden."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.