Een bizar voorval, gisteravond. Een brommerrijder was onderuit gegaan en lag een paar seconden verdwaasd op straat. Niks ernstigs, maar nog voor hij kon opstaan, en nog voor iemand hem overeind hielp, stonden er zomaar vier man met hun mobieltjes te filmen. Leuk voor thuis, zo'n overeindkrabbelend verkeersslachtoffer.

Met burgerjournalistiek heeft het niets te maken. Met sensatiezoeken wel. Zou een verbod helpen? Lijkt me niet, al was het maar omdat het onmogelijk is af te dwingen. Het is in ieder geval duidelijk dat hier nog een soort publieke mores voor ontwikeld moeten worden. Wanneer film je wel en wanneer niet? In het geval van verkeersongelukken ed. zou ik zeggen, zodra je zeker weet dat je eventuele slachtoffers niet meer van dienst kan zijn en je zeker weet dat je niet in de weg loopt..

In dit geval liet de brommerrijder zelf hardhandig weten wat hij ervan vond. HIj stond op, zette z'n brommer tegen een boom en verkocht de dichstbijzijnde filmer een tik op z'n mobiel, die in stukken op de grond uiteenviel.

Jammer dat ik dat niet heb gefilmd.