EenVandaag legt tijdens de klimaattop bekende Nederlanders langs de MilieuMeetlat. Met behulp van een thermische camera en soms met enkel een aansteker, onderzoekt duurzaamheidsdeskundige Frank de Vries van Enjoy Energy hun huizen.

Vandaag zijn we te gast bij Diederik Samsom: hoe milieubewust is hij in zijn dagelijkse leven? Op deze laatste dag van ‘Parijs' blikt hij ook terug op eerdere klimaattoppen. In 2005 keerde Samsom vooral “bezorgd” terug van het Canadese Montreal.

In 2009 voelde hij opluchting aan het einde van de bijeenkomst in Kopenhagen, omdat er een akkoord was. Maar destijds was hij ook teleurgesteld omdat een belangrijke passage was geschrapt. 

Naast Samsom komen zanger Frans Duijts, theatermaker Marc de Hond, presentatrice Simone Walraven, econoom Arnold Heertje, schrijver Aren van Muijen, tv-tuinman Lodewijk Hoekstra aan bod in deze serie. Bekijk eerdere afleveringen rechtsboven op deze pagina terug.

Wie is Frank de Vries?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.