EenVandaag legde tijdens de klimaattop in Parijs bekende Nederlanders langs de MilieuMeetlat. In deze serie werd bekeken hoe milieubewust de woningen en/of werkplekken van een aantal bekende Nederlander zijn. In de rubriek van 5 december jl. stond de werkplek van tv-tuinman Lodewijk Hoekstra centraal.

Na meting stond het oordeel op geel, de op een na beste categorie. Doorslaggevend voor dit oordeel was het feit dat de isolerende waarde van het dubbelglas onduidelijk was. Het keurmerk  HR++ ontbrak en ten tijde van de opnames was er geen informatie beschikbaar over de herkomst van het glas.

Lodewijk Hoekstra was het niet eens met dit eindoordeel. Na afloop heeft de tv-tuinman door externe deskundigen het glas nader laten onderzoeken en daaruit blijkt dat het dubbelglas wel degelijk sterk isolerend is. EenVandaag heeft het kantoor van Lodewijk Hoekstra opnieuw langs de Milieumeetlat gelegd en kan het kantoor van Lodewijk Hoekstra nu wel het groene keurmerk geven. 

Eerder reageerde Lodewijk Hoekstra al in EenVandaag:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.