Een actieplan van de transportsector moet de problemen met illegale migranten in het Franse Calais flink indammen.

Al meer dan tien jaar zwerven ze rond in de Franse havenstad: vluchtelingen die hopen op een overtocht naar Engeland, waar ze een nieuw bestaan willen opbouwen.

Vrachtwagenchauffeurs die op Calais rijden, vrezen al langer voor mensen die op de wagen springen en zo stiekem door de Kanaaltunnel meeliften naar Groot-Brittannië. 

Zo moeten ze forse boetes betalen als het illegalen onderweg naar Engeland lukt om aan boord te komen. Ook lijden ze schade aan voertuigen en lading en hebben veel chauffeurs onderweg naar Calais te maken met agressief gedrag van vluchtelingen.

SP-Europarlementariër Dennis de Jong vindt dat chauffeurs die alles hebben gedaan om te voorkomen dat verstekelingen aan boord komen, geen boete moeten krijgen. ‘Chauffeurs doen er alles aan om te voorkomen dat migranten zich in hun vrachtwagen verstoppen en krijgen vervolgens te horen dat ze een mensensmokkelaar zijn’, zei hij op Radio 1.

Het tienpuntenplan wordt dinsdag aangeboden aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

In 2005 maakte EenVandaag onderstaande reportage over de aanhoudende problematiek:

 EenVandaag spreekt met de eigenaar van transportonderneming Visbeen. Hij spreekt zijn zorgen uit over de toename van het aantal illegale verstekelingen aan boord van zijn vrachtwagens. Ook spreken we met oud-directeur van Stena Line, Pim de Lange, hij noemt het geen nieuw probleem en vertelt aan EenVandaag welke maatregelen hij in het verleden nam om deze problemen tegen te gaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.