Vrachtwagenchauffeurs houden vandaag in de Franse havenplaats Calais het verkeer uit protest tegen de overlast van de grote aantallen migranten in en rond de stad. De chauffeurs blokkeren de snelweg A16 en zetten ‘langzaamaanacties' op touw. 

Ze willen hiermee de Franse regering onder druk zetten om de ‘Jungle van Calais' zo snel mogelijk te sluiten. De overlast die de inwoners van ‘de jungle’ rondom Calais veroorzaken wordt volgens velen te groot. 

Vorige week berichtte EenVandaag over de toegenomen agressiviteit van de inwoners van het kamp in Calais. Omdat de controle bij de toegang tot de Eurotunnel naar Engeland is verscherpt, proberen migranten vrachtwagens al op de weg naar de Eurotunnel toe tot stilstand te brengen door boomstammen of brandende voorwerpen op de weg te gooien. 

Veel vrachtwagenchauffeurs beschouwen de situatie als bedreigend en mijden de kustplaats zoveel mogelijk. Bekijk hieronder de reportage die EenVandaag maakte:

De truckers krijgen steun van inwoners, winkeliers, ondernemers, boeren en vakbonden. Ook zij klagen over de vluchtelingen die het verkeer en de bedrijvigheid in de stad hinderen. 

Lees ook: Waarom is er nog steeds een Jungle in Calais?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.