Wil je af en toe nog goed feesten, maar kun je het in de praktijk niet meer opbrengen naast werk, kinderen, hobby’s en vrienden? Dan is er goed nieuws: er komen steeds meer initiatieven waarbij je niet meer de hele nacht hoeft door te halen. Je kunt meteen na het avondeten naar de club en weer om 12 uur je bed in. Of 's ochtends voor het werk nog even dansen. Feesten in de onverwachte uurtjes, het kan. 

Hockey-international en ondernemer Floris van der Linden vertelt over zijn bedrijf Daybreaker. Deze onderneming organiseert in 22 steden werelwijd feestjes in de vroege ochtend. Van der Linden ziet dat daar behoefte aan is. Volgens Daybreaker ga je de rest van de dag met een gelukkig gevoel in, door een verhoogd dopamine-, oxytocine-, serotonine- and endorfineniveau.

Floris van der Linden bij Radio EenVandaag

Verslaggever Harm van Atteveld dompelde zich onder in een andere variant van feesten in de onverwachte uurtjes: microclubbing. Dit concept richt zich op feestjes direct na het avondeten. Onder andere in Utrecht wordt er gedanst in een club tijdens de vroege avond, van 8 tot 12 uur. Deze feestjes hebben aantrekkingskracht op mensen die wel willen feesten, maar niet tot diep in de nacht door willen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.