Michael Jackson heeft in de weken voorafgaand aan zijn dood aangegeven dat hij veel te veel moest repeteren voor zijn comeback concertreeks ‘This is It’. Dat zegt zijn chef-kok Kai Chase in een interview met EénVandaag. “Hij zei tegen me: Ze vermoorden me, ik repeteer veel te veel”.

Volgens de persoonlijke kok van Michael Jackson was de King of Pop erg vermoeid van het vele repeteren. Chase begon in april van dit jaar voor Jackson en zijn kinderen te werken. Ze ontmoette toen een energieke man. Vervolgens kwam ze na een paar weken er tussenuit te zijn geweest in juni opnieuw bij hem werken. “Toen ik hem in juni zag was hij niet dezelfde. Hij was moe en niet zo energiek als in april.” aldus de chef-kok.

Bidcircel

Kai Chase was op de dag dat Jackson stierf bij hem thuis. Ze was in de keuken toen de dokter naar beneden rende en schreeuwde dat ze Michael’s zoontje Prince moest halen. “En binnen enkele seconden zie ik verpleegkundigen de trap oplopen, ik zie beveiligers treden overslaand naar boven rennen. En ik zie een brancard staan en Michael’s kinderen hoor ik huilend ‘Papa’ schreeuwen.” Terwijl medici druk bezig waren met reanimeren stond ze samen met de kinderen in een circel onderaan de trap te bidden.

Vader

Volgens Chase was Michael Jackson een goede vader en een echte familieman. “Sommige gezinnen gaan niet meer met hun kinderen aan tafel zitten eten, maar hij maakte daar een punt van. Dat was heel erg belangrijk voor hem”.

Film

Zaterdag is het drie maanden geleden dat Michael Jackson overleed. Op die dag gaat de voorverkoop van start van kaartjes voor de bioscoopfilm ‘This is it’, over de voorbereidingen van Michael Jackson voor zijn gelijknamige comeback concertreeks.

Michael Jackson zag eigen dood aankomen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.