De #MeToo-discussie is verre van afgelopen. Een jaar na het exploderen van de hashtag duiken er nog steeds nieuwe verhalen op en komen er ontwikkelingen naar buiten. Onder andere voetballer Cristiano Ronaldo en #MeToo-boegbeeld Asia Argento liggen onder vuur door beschuldigingen. 

De Amerikaanse politie heeft bekend gemaakt een mogelijke verkrachtingszaak waar Ronaldo bij betrokken was, te heropenen. Volgens het Duitse blad Der Spiegel heeft de 34-jarige Kathryn Mayogra Ronaldo ervan beschuldigd haar in 2009 te hebben verkracht in een hotel in Las Vegas. Daarop zou hij haar 375.000 dollar zwijggeld hebben betaald. Op Instagram ontkent Ronaldo de beschuldigingen en hij heeft het Duitse blad inmiddels aangeklaagd via zijn advocaat. 

Vorige week begon Mayorga toch een zaak tegen de Portugese voetballer, maar het verhaal zou al langer bekend zijn. Der Spiegel schrijft dat Mayorga een zaak is begonnen vanwege geheime documenten die aan het licht kwamen door de zogeheten Football Leaks. Dat is een website die tot dan toe  onbekende informatie van voetballers deelt, zoals transferbedragen en contractdetails. 

#MeToo-activiste Argento bekent seks met minderjarige jongen

Ook actrice Asia Argento, die vanaf het begin een prominent gezicht is geweest in de #MeToo-beweging, ligt nu zelf onder vuur. Zij heeft deze week toegegeven seks te hebben gehad met een destijds minderjarige jongen. De acteur Jimmy Bennet kwam eerder dit jaar al naar buiten met het bericht dat Argento seks met hem heeft gehad toen hij 17 jaar oud was. 

KIJK & LEES OOK: 

Argento zou hem meer dan 300.000 euro zwijggeld hebben betaald. Het geld zou volgens Argento niet zijn betaald om hem stil te houden, maar om Bennett te helpen met financiële problemen. Haar toenmalige vriend zou het geld uit eigen beweging aan Bennett hebben gegeven. 

Eerder ontkende Argento seks te hebben gehad met Bennet. Ze geeft nu toe seks te hebben gehad met de acteur, maar dat hij ‘haar heeft besprongen en dat ze verstijfde’. Ze zegt dat Bennett haar chanteert en noemt hem ‘een verloren ziel’

Nederlandse #MeToo 

De Nederlandse #MeToo-discussie was vandaag ook in het nieuws: televisiemaker Gijs van Dam heeft in een interview aan HP/De Tijd vertelt over zijn suïcidale gedachtes nadat Jelle Brandt Corstius hem vorig jaar beschuldigde van verkrachting. In het interview zegt Van Dam dat hij nog moeilijk aan werk komt en dat zijn kantoor is leeggelopen. Hij ‘denkt niet dat het ooit nog goed komt’. 

Na de beschuldiging deed Van Dam aangifte wegens smaad en laster en Brand Cortius deed op zijn beurt toch aangifte tegen Van Dam. Het OM concludeerde dat in beide zaken geen grond is voor vervolging.