Actrice Asia Argento, één van de eerste en luidste stemmen in de #MeToo-beweging, geeft toe toch seks te hebben gehad met een minderjarige jongen.

Toen acteur Jimmy Bennett die beschuldigingen eerder dit jaar deed, ontkende Argento de anatijgingen nog. Toen er een foto naar buiten kwam waar beiden ontkleed in bed waren te zien, werd die leugen onhoudbaar.

Zwijggeld

Volgens bronnen heeft de actrice de destijds minderjarige acteur zwijggeld betaald. Zelf zegt ze nu dat ze dit geld aan hem betaalde omdat hij in geldnood zou zitten. Argento zou inderdaad seks met hem hebben gehad. Dit kwam volgens haar doordat hij haar besprong en daarna maandenlang stalkte met naaktfoto’s en filmpjes.

In een verklaring laat de inmiddels 43-jarige actrice weten: “Hij besprong me en ik bevroor. Zijn uitlatingen maakten me een beetje kwaad, maar bovenal voel ik medelijden met hem. (...) Bennett is een kind dat er niet in slaagde zijn carrière voort te zetten en is daarom een verloren ziel.” Ze verwijt hem wel dat hij haar probeerde te chanteren.

'Argento niet meer geloofwaardig'

Zelf maakte de Italiaanse actrice de #MeToo beweging heel groot, mede door haar beschuldiging van verkrachting aan het adres van Harvey Weinstein.

Na de onthullingen over haar eigen escapades met een minderjarig iemand, wordt Argento niet meer geloofwaardig geacht en noemen mensen haar hypocriet. Zo is ze bijvoorbeeld al uit de jury verwijderd van de Italiaanse versie van de X-factor. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.