Plaatsvervangend hoofdofficier Vincent L. van het Openbaar Ministerie wordt verdacht van ontucht met een jongen van rond de 16 jaar. Hij zou tegen betaling seks hebben gehad met de minderjarige jongen. Zijn eigen OM vervolgt hem nu. 

In een persbericht maakte het OM vanmiddag kenbaar dat Vincent L. samen met een andere verdachte werd voorgeleid door de rechter-commissaris.  De rechter-commissaris stelt dat er wel sprake is van ernstige verdenkingen, maar dat er onvoldoende gronden zijn om de mannen langer vast te houden. Beide mannen zijn dus in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte.

De politie is het onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte die de ouders van de minderjarige jongen in januari 2017 hebben gedaan nadat ze berichten in de telefoon van hun zoon hadden aangetroffen.

Wie is crimefighter Vincent L.? En hoe gevoelig ligt deze zaak? EenVandaag spreekt met NRC-journalist Marcel Haenen en emeritus hoogleraar bestuurlijke integriteit, Hans van den Heuvel.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.