Binnenkort wordt de helikopter deel van het openbaar vervoer. In plaats van bus, trein of taxi, kun je kiezen voor de 'heli' om snel op je bestemming te komen. Volgens het busbedrijf Connexxion zal het Helinet binnen een jaar beschikbaar zijn. De kosten zijn niet hoger dan een normale taxi.

Tot nu toe was helikoptervervoer alleen weggelegd voor zakenlieden. Het idee om een helikopterdienst in te voeren bestaat al langer. Showman Adam Curry was in Nederland de eerste die er een markt in zag, maar zijn plan kwam nooit van de grond. Aernout Dekker, oprichter van het bedrijf Helinet, is al drie jaar bezig met voorbereiden en lobbyen om het helikoptervervoer in te voeren. Doel is een netwerk van 22 helistations in Nederland, België en Duitsland. Door nieuwe technieken is de helikopter van Helinet zuiniger, veiliger en veel stiller dan andere helikopters. Met de 'heli' moet het mogelijk worden binnen zestig minuten van Groningen naar Maastricht te vliegen. Per helikopter kunnen zes passagiers mee.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.