Vijfvoudig olympisch kampioen Ireen Wüst moet op zoek naar een nieuwe sponsor. Dat is voor haar niet de eerste keer. Na de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 stopte TVM met de sponsoring van 'hun' schaatsploeg. Het lijkt wel alsof na elke Spelen een sponsorcarrousel in beweging komt, vertelt Mart Smeets.

Wust reageerde teleurgesteld op het nieuws dat haar sponsor Justlease een andere weg wil inslaan. Mart Smeets begrijpt haar reactie, maar iedere sporter weet ook dat sponsoren komen en gaan. "Dat zit zeker al zestig jaar in de Nederlandse sport verweven. Het is geen schande."

TVM

TVM had sinds 2000 met de schaatsploeg zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Toch stopte de verzekeraar na Sotsji als teamsponsor van de schaatsers. Wüst zette vervolgens, in april 2015, haar eigen schaatsploeg op. Daar investeerde ze veel in. Justlease stapte een half jaar later in als hoofdsponsor, maar kiest er nu dus voor om niet met Wüst door te gaan.

Smeets verbaasd zich erover dat het in de schaatssport zo moeilijk blijkt om sponsoren te vinden. "Dat zou aan een overkill kunnen liggen", aldus Smeets Toch hoeft Wust zich, volgens Smeets, niet al te veel zorgen te maken over de toekomst. "Na de Olympische Spelen vertrekken ze vaak, maar in maart duiken ze vaak weer als krokusjes op."

Wust wil in ieder geval nog twee seizoenen doorgaan met schaatsen, gaf zij al aan. Met welke sponsor is nog even afwachten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.