Maart staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Volop landelijke leiders in beeld, maar het zijn juist de lokale partijen die fors groeien. Verder voegt minister Wiebes daad bij het woord en besluit dat de gaskraan helemaal dicht gaat. 

Lokale politici: landelijke leiders lopen in de weg in campagne

Begin maart gooien lokale, maar ook landelijke politici alles in de strijd voor resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Die landelijke leiders zijn niet altijd even welkom, blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder lokale politici. Niet voor niets winnen lokale partijen, die geen 'last' hebben van landelijke politieke perikelen in flink wat gemeenten terrein. Verder doet GroenLinks goede zaken in de steden.

Sleepwet weggestemd

In de schaduw van de lokale verkiezingen, zei de grootste groep kiezers "nee" tegen de 'sleepwet' (of de WIV) in een raadgevend referendum. Ook al stemden de meeste kiezers tegen de wet, hij hoeft niet helemaal van tafel, vinden zij een dag later.

Wiebes draait gaskraan dicht

Na de zoveelste moeizame confrontatie met Groningers hakt minister Wiebes de knoop door: de gaskraan gaat op termijn helemaal dicht. Opmerkelijk, want hier is niets over afgesproken in het regeerakkoord. Een dapper besluit, vinden ook de leden van het Opiniepanel. Wiebes is volgens het panel die maand verreweg de beste politicus.

Lees ook