Zes weken geleden vreesde de zus van Tob Cohen, Gabrie van Straten, al voor zijn leven. "Het klopt niet, het kan niet. Zo'n sterke man is niet zo maar weg", zei ze tegen EenVandaag. Haar vrees komt uit. Het lichaam van Tob Cohen is gevonden in Kenia.

Het lichaam van de oud-topman van Philips werd gevonden in een ondergrondse wateropslag naast zijn huis in een buitenwijk van Nairobi. Volgens de Keniaanse opsporingsdienst waren zijn handen, benen en nek gekneveld. Het is groot nieuws in Kenia, waar wekenlang werd bericht over de vermissing van Tob Cohen.

Vrees

De vrouw van Tob Cohen, Sarah W., zit sinds eind augustus vast en wordt inmiddels verdacht van betrokkenheid bij zijn moord. Ze zou in een vechtscheiding zitten met Tob Cohen.

EenVandaag sprak vlak na Cohens' verdwijning met Gabrie van Straten en een goede vriend van Tob Cohen, Fred Meijer. Beiden vreesden al het ergste voor zijn lot:

De vriend van Tob Cohen Fred Meijer en zus Gabrie van Straten vreesden al het ergste.

Ruzie

De 69-jarige zakenman woonde al meer dan 20 jaar in Kenia. Hij was daar 4 jaar lang directeur voor Philips. De laatste jaren organiseerde hij golfsafari's, samen met zijn vrouw.

Maar sinds een half jaar had het echtpaar ernstige ruzie. Cohens zus Gabrie van Straten vermoedde daarom vals spel. "Hoe moeilijk ik het ook vind, ik heb toch het idee dat zijn vrouw hierachter zit, vanwege de vechtscheiding."

Bekijk hier de tv-reportage over de vermissing van Tob Cohen, eerder dit jaar.

"Zo'n sterke man is niet zomaar weg", zegt de zus van Tob Cohen ten tijde van zijn vermissing.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.