Nederland is vanaf vandaag een nieuwe krant rijker: Het Antilliaans Weekblad, dat binnen zes maanden rekent op 5000 abonnees en verkoop bij 400 vestigingen van AKO en Bruna.

Het initiatief is een reactie op de puur negatieve berichtgeving in de Nederlandse media over Antillianen, zegt hoofdredacteur/uitgever René Zwart.

Positief nieuws

In het Antilliaans Weekblad wil hij een genuanceerder beeld geven: negatief nieuws in een context plaatsen en ook de andere kant laten zien, positief nieuws over bijvoorbeeld de belangstelling van het bedrijfsleven voor de Antillen. In TweeVandaag de gemotiveerde hoofdredacteur, de feestelijke lancering van de krant en reacties op de plannen van Geert Wilders om de Antillen los te maken van Nederland. Want dat schijnt veel los te maken in de Antilliaanse gemeenschap.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.