Naast kritiek op Donald Trump wordt er ook veel getwitterd over zijn vrouw Melania en over zijn 10-jarige zoon Barron. Over die laatste werden tijdens en na de inauguratie veel grappen gemaakt.

Toegegeven, hij keek niet in elk shot even blij, maar welke 10-jarige jongen zou dat op zo’n dag vol saaie plechtigheden wel zijn? Sommigen meenden uit de beelden en foto’s zelfs op te kunnen maken dat hij autistisch is. Anderen vonden hem er ‘duivels’ uitzien, of als een ‘toekomstige verkrachter’. Eén van de schrijvers van het populaire NBC-programma Saturday Night Live, Katie Rich, twitterde (daarbij refererend aan de daders van schietpartijen in de Verenigde Staten):

Zij is nu op non-actief gesteld vanwege deze tweet. Chelsea Clinton neemt het voor Barron op en twittert: “Barron Trump verdient de kans die elk kind verdient, namelijk om kind te zijn”.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.