Bereikt Kiki Bertens op Roland Garros de finale? Na haar zege gisteren tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky, heeft ze vandaag in de halve finale een zware dobber.  

Bertens speelt tegen titelverdedigster en nummer één van de wereld Serena Williams. De partij op het centercourt van het Franse gravelcomplex begint om 13.00 uur.

Bertens, de huidige nummer 58 van de wereldranglijst verraste tot nu toe op het Grand Slam-toernooi in Frankrijk. Nu ze in de halve finale staat, heeft ze dan ook weinig te verliezen. Bertens na haar zege gisteren: ,,Ik heb geen verwachtingen meer. Dat ik hier de laatste vier heb gehaald, is het belangrijkste.''

Blessure?

Maakt Bertens een kans tegen Williams? Er zijn wel zorgen over een kuitblessure die ze in de kwartfinale opliep. Coach Raemon Sluiter uitte enkele uren na de gewonnen partij zijn ,,grote zorgen'' over haar fysieke gesteldheid. 

Uniek

Ongeacht het resultaat vandaag is de prestatie van Bertens uniek. Slechts twee keer eerder haalde een Nederlandse tennisster de halve finale van Roland Garros. Marijke Schaar-Jansen was de laatste in 1971. In EenVandaag een gesprek over hoe het er toen aan toe ging. 

Ook spreken we met sportpsycholoog Yoran Verschoor. Hoe bereid je je voor op zo'n belangrijke wedstrijd? En wat kan een mental coach een sporter meegeven om te zorgen voor een optimale prestatie?

update
clock 03-06-2016 14:54

Bertens verliest in halve finale

Het is Kiki Bertens niet gelukt de finale te halen van Roland Garros. De Nederlandse tennisster verloor in de halve eindstrijd van het grandslamtoernooi van de Amerikaanse Serena Williams met 6-7 (7) 4-6.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.