Eindelijk is Microsoft over de boeg. Na jarenlang aandringen dat gebruikers hun USB-stick 'veilig verwijderen', heeft het bedrijf besloten dat dat niet meer nodig is.

Herken jij het ook: handmatig moeten aanklikken op je Windows-computer dat je je USB-stick wil verwijderen, voordat je dat ook echt doet? Dat is vanaf nu dus verleden tijd.

Een nieuwe modus

Toch was er altijd wel een goede reden voor. Windows verwerkte USB-sticks tot nu toe in de 'Betere prestaties'-modus, wat hielp bij het goed overzetten van bestanden. Dat had wel als gevolg dat, als een stick niet veilig verwijderd werd de kans bestond dat je bestanden kwijtraakte.

Vanaf nu staat je computer standaard in de modus 'Snel verwijderen'. Als je in die modus je USB-stick uit je computer trekt, kan er niets meer fout gaan.

'Snel verwijderen'

De 'Snel verwijderen'-modus bestond altijd al, maar moest je dan zelf handmatig aanzetten. Met een nieuwe update van Windows 10 is dit nu dus de standaard. Je computer werkt zichzelf als het goed is vanzelf bij.

Het is goed nieuws voor iedereen die altijd al zonder nadenken zijn USB uit de computer rukte, maar minder positief voor mensen die vaak grote bestanden overzetten. Voor hen blijft de 'Verbeterde prestaties'-modus een betere optie. Gelukkig kan je je computer ook daar weer op instellen: Microsoft biedt een stappenplan aan waarin staat hoe je dat doet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.