Hoe krijg je werkloze 50 plussers weer aan het werk? Het is een vraag waarover de politiek zich al jaren het hoofd breekt. Er is nu een nieuw idee, vertellen Rob Zandbergen en  Alex Mulder van uitzendorganisatie USG People in de Telegraaf: werkloze ouderen moeten minder geld verdienen.

Het hoge loon van deze groep is namelijk vaak een argument om een oudere niet aan te nemen. In totaal zijn 240.000 mensen tussen de 45 en 65 jaar werkloos. 188.000 vijftigplussers zijn volgens de laatste CBS-cijfers op zoek naar werk. 88.000 55-plussers waren vorig jaar langer dan een jaar werkloos.

In oktober 2013 was er een plan van minister Asscher om de 55 plusser weer aan werk te krijgen. Een jaar later, in oktober 2014, kwam er een nieuw plan, ditmaal gericht op mensen ouder dan 50.

Het is al wel gelukt om meer 65-plussers aan het werk te krijgen. Voor hen gelden flexibelere salarissen en andere voordelen voor werkgevers om hen aan te nemen.

Wat moet er volgens u gebeuren om de werkloosheid terug te dringen?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.