Leerlingen van het Stanislas College in Delft mogen deze zomer geen te korte rokjes, broeken en truitjes aan naar school. Ouders van leerlingen kregen daarover deze week een brief van het schoolbestuur.

Leerlingen die zich hier niet aan houden, worden naar huis gestuurd om zich te verkleden. Moeten scholieren dan maar niet in een schooluniform, om discussies als deze te voorkomen?

Seksuoloog Astrid Kremer is te gast in Radio EenVandaag. Verslaggever Joris Kreugel is in Delft om er achter te komen wat de reden is van dit 'naveltruitjesverbod'. Daarnaast Marcel van Loo, rector van OMO Scholengroep in Bergen op Zoom.

Is het een taak van een school om zich hierover uit te spreken en waar ligt de grens? In hoeverre heeft een school een opvoedende taak?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.