Het meisje met het engeltje op haar schouder. De 21-jarige Shahira vloog op 17 juli naar haar familie op Jakarta. Ze zou, voor het eerst alleen, zonder haar moeder vliegen. Bij de incheckbalie van Malaysia Airlines wordt haar gevraagd of ze het ziet zitten om via Dubai te vliegen. 

De vlucht MH17 zit namelijk vol. Shahira twijfelt, ze krijgt een vergoeding van 600 euro. Haar moeder overtuigt haar uiteindelijk om op een andere vlucht te stappen. 

MH17 vertrekt van luchthaven Schiphol en wordt enkele uren later uit de lucht geschoten boven Oekraïne. Alle bemanningsleden en passagiers komen om het leven. 

Als de 21-jarige Shahira aankomt op de luchthaven van Dubai weet ze nog van niets. Bij het aanzetten van haar telefoon loopt deze gelijk vast. Ze heeft heel veel gemiste oproepen, sms’jes en WhatsApp-berichten. Shahira voelt dat er iets aan de hand is. Zodra haar moeder weer belt, neemt ze op en hoort ze het vreselijke bericht, het vliegtuig waar zij in had moeten zitten is neergestort. 

Compleet in shock gaat ze op de luchthaven van Dubai op zoek naar een Australisch echtpaar. Tijdens het inchecken in Amsterdam hadden ze met elkaar gesproken. De man en de vrouw waren op visite bij hun zoon. 'Ze waren trots dat hij in het buitenland studeerde, dat hij het goed deed op school. Ze gingen met een gerust hart weer terug naar Australië.' 

In EenVandaag een gesprek met Shahira. Hoe gaat het nu met haar? Is haar  leven na de fatale vlucht MH17 veranderd?