Hulporganisaties kregen het zwaar te verduren in het TROS-programma Radar van gisteravond. In de uitzending werd nagegaan hoe de 555-gelden na de tsunami in Sri Lanka worden besteed. Ter plekke zijn het heropgebouwde ziekenhuis, de watertrucks en de kleuterscholen niet te vinden.

In TweeVandaag reageert woordvoerder Bert Boer van de Samenwerkende hulporganisaties (SHO) geïrriteerd op de kritiek. Volgens hem verloopt de wederopbouw wel degelijk goed in Sri Lanka, mede dankzij de hulpgelden uit Nederland. Georg Frerks, hoogleraar rampenstudies aan de Universiteit van Wageningen, vindt het beeld dat Radar heeft gegeven juist wel realistisch. Een gouden regel is volgens hem dat een derde van de noodhulpprojecten na rampen slaagt, een derde mislukt en bij een derde is het resultaat niet goed en niet slecht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.