Na ruim drie weken mediastilte sloeg de korte boodschap van de RVD in als een bom. De “moeilijke fase” in de onderhandelingen en het weer hervatten van de onderhandelingen maakten een storm aan speculaties los over wat er nou precies de laatste dagen achter de gesloten deuren van het Catshuis gebeurd was.

Was het allemaal maar een toneelstukje? Allemaal spel? Of is er echt met de vuist op tafel geslagen en over en weer gevloekt over een onmogelijk op te lossen patstelling? En wie zijn nou na deze stormachtige dagen de winnaars en de verliezers.

In EenVandaag geven politieke watchers Wouke van Scherrenburg en Meindert Fennema hun visie op het spel en de knikkers. In de studio legt Kees Boonman uit waarom er nu opeens allerlei bezuinigingsvoorstellen uitlekken en welke coalitiepartij het meeste pijn lijkt te gaan lijden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.