Er zijn inmiddels meer dan 5000 handtekeningen binnen bij 50PLUS om het verzoek voor een referendum over het intrekken van de wet Hillen te ondersteunen, zo meldt Henk Krol, fractievoorzitter van deze partij aan EenVandaag; “De mensen op straat zijn boos, zijn tegen deze aflosboete en willen maar wat graag dat hier een referendum over komt.”

De partij wil samen met de belangenorganisatie ANBO proberen de ‘aflosboetewet’ tegen te houden.  De Wet Hillen geeft woningbezitters die hun hypotheek voor een groot deel hebben afgelost een fiscaal voordeel. Die zou met het afschaffen van de wet vervallen.  

Om überhaupt een referendum te mogen houden moeten er eerst 10.000 handtekeningen worden verzameld. Wanneer deze door de Kiesraad zijn goedgekeurd kan men aan de slag om de benodigde 300.000 handtekeningen binnen zes weken te verzamelen. Pas dan wordt een referendumverzoek definitief.

Ondersteuning door GeenPeil

50PLUS gaat dit weekend in twintig steden de straat op om het totaal aantal handtekeningen op 12.000 te krijgen, zodat er ook bij fouten voldoende handtekeningen resteren. Ook staat men de komende week op de Senioren Expo in Brabant, waar ruim 30.000 bezoekers verwacht worden.

GeenPeil, verantwoordelijk voor de campagne die leidde tot het Oekraïne-referendum zal hun applicatie beschikbaar stellen waarmee online voor het definitieve verzoek kan worden getekend. “We zullen desgevraagd helpen met tips & tricks op basis van onze praktijkervaring”, zo laat Bart Nijman van GeenPeil weten. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.