Brussel en de Europese unie: menig politicus in Den Haag heeft er zijn mening over. Maar wat weten ze er nou echt van? EenVandaag veroorzaakt nogal wat beroering in de wandelgangen van de Tweede Kamer met een Europees ‘feitenkwisje.’ Bekijk hier de hoogtepunten. 

Dat er teveel Nederlands belastinggeld naar Brussel gaat, daar zijn veel politici het over eens. Hoeveel geld precies, dat weten ze niet... Maar hoe weten Helma Neppérus en Ad van der Steur van de VVD dan dat het té veel is? Neppérus blikt terug op haar goede oude tijd bij financiën:

Vroeger kregen we geld terug en tegenwoordig moeten we af en toe bijbetalen

Ronald Plasterk heeft een persoonlijke regel nooit aan ‘kwisjes’ mee te doen en ook Ivo Opstelten wordt liever niet lastiggevallen met vragen over de grootte van het Europese budget. Martin Bosma (PVV) geeft wel graag zijn mening: het budget is te hoog. Maar ook hij heeft zich niet goed ingelezen. Op de vraag hoe groot dit budget dan is antwoordt hij: 

don’t bother me with the details

Hoe hoog de Haagse politici de bedragen ook mogen vinden, gelukkig zitten we nog vier miljard onder de tien miljard die Mei-li Vos (PvdA) denkt dat er aan belastinggeld naar Brussel gaat. Complimenten aan Mark Harbers van de VVD, die de stroom belastinggeld wel in de gaten heeft gehouden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.