Hét onderwerp waar de mensen zich vandaag boos over maken: geweld tegen hulpverleners. Wie doet nou zo iets en waarom? Onder andere in Den Haag zijn agenten bekogeld met vuurwerk, stenen en flessen. Er worden veel oplossingen aangedragen; de brandweer bewapenen, met rubberkogels schieten op relschoppers en strafkampen!

De politie is het zat, op sociale media waren er flink wat mensen die het geweld goedkeurden: ‘De politie pakt negatieve reacties op sociale media aan na geweld tegen agenten tijdens de jaarwisseling. De politie kan de manier waarop sommigen op Facebook reageren niet waarderen', zegt een Haagse politiewoordvoerder. Onder andere de opmerking: 'lekker voor hem, op naar de volgende', is op last van de politie verwijderd.

Minister Van der Steur (Justitie) stak via sociale media de politie en andere hulpverleners een hart onder de riem, althans, dat dacht hij.

Een Haagse politiechef reageerde via het Twitteraccount pol_teamchefSGB nogal gepikeerd: 'Soms past het u meer om te zwijgen. Dat is Nu. Middelen om het werk te doen zijn ondermaats en er is geen politieke steun.' En: 'Geen middelen, geen politieke ruggensteun. Geen waardering. Domme bezuinigingen. Kortom geen woorden maar daden.' De tweets zijn inmiddels verwijderd.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er veel contact is met de minister, maar dat ‘het contact van individuele agenten loopt via de eenheidsleiding en de bonden'. 

De nogal extreem-linkse activiste Joke Kaviaar doet vandaag een duit in het zakje: