"Het zou mij niet verwonderen als er binnen nu en drie jaar een burgeroorlog uitbreekt. De mensen pikken het niet meer. Het land gaat naar de klote op deze manier." Dat zegt Gerard Joling in een interview met de Playboy. De zanger loopt helemaal leeg als het gaat over buitenlanders in Nederland. De uitspraken worden online met verbazing ontvangen.

"Ik heb niets tegen buitenlanders, maar ze moeten wel onze taal spreken en onze normen en waarden respecteren. We hebben de afgelopen jaren gewoon te veel binnengelaten in een te klein land en vroeg of laat gaat dat botsen. Dan komt er een clash tussen de verschillende culturen," aldus de onderbouwing van Joling.

Ook rechtse teksten op weblog

Joling kwam enkele jaren geleden al in opspraak vanwege de rechtse teksten op zijn weblog. Hij is inmiddels gestopt met het schrijven van die stukken, maar dat betekent niet dat zijn zorgen over het land weg zijn. "Mijn grootste angst voor de komende jaren is de islamisering van Nederland", zegt de zanger en presentator, die de komst van buitenlanders en de vermeende islamisering direct koppelt aan criminaliteit.

Ook waarnemend burgemeester Van Aartsen van Amsterdam krijgt er van langs vanwege zijn houding ten aanzien van slachtoffers van krakers. “Van Aartsen, die paardenlul, zegt tegen die mensen: dan moet je maar aangifte gaan doen. Wat is dat voor een waarnemend burgemeester? Die man moet gewoon heel snel met pensioen." Het hele interview met de verbolgen zanger is te lezen in de Playboy (via Blendle).

'Racistische prietpraat'

Veel mensen vragen zich af waar de politiek getinte uitspraken van Joling ineens vandaan komen. Het overgrote deel van de reacties online is dan ook negatief.

Al blikken sommige mensen vast vooruit op de politieke carrière van Joling:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.