Voor mensen die veel van huis zijn, is een kat nemen geen goed idee. Tot nu toe. Er is een crowdfundingsactie gestart voor een gebruiksvriendelijk huisdier: de robotkat.

Je kan je kat aan en uit zetten, hij gaat niet op de bak, eet geen brokjes en hoeft nooit naar de dierenarts. Voor veel mensen ideaal. Op crowdfundingssite Indiegogo staat een campagne voor Nybble: een open source robotkat.

Zelflerende kat

De robotkat kan zelf leren wanneer je hem gebruikt. "Hij slaat zelf 'spierherinneringen' op om zich te bewegen", schrijft de ontwikkelaar van de kat, Rongzhong Li. "Met een optionele chip kan je Nybble helpen met zijn waarneming en besluiten. In je favoriete taal kan je hem simpele spraakbevelen geven, zoals 'loop' of 'ga naar links'."

Het project is zijn doel al ruim gepasseerd, dus dat Nybble er gaat komen is zeker. Voor 200 dollar kan je hem bestellen, dan wordt hij in april volgend jaar geleverd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.