Een uitgevallen info-site, een NL-Alert die pas een uur na het begin van een grote brand wordt verstuurd en die bovendien incompleet is. Omwonenden van de grote brand bij de Esso-raffinaderij in het Rotterdamse havengebied zijn gisteravond 'slecht en te laat' geïnformeerd over de mogelijke gevaren, aldus Arno Bonte, gemeenteraadslid van GroenLinks. Hij wil opheldering over deze 'opeenstapeling van communicatiefouten'. 

Bij de brand kwamen roetdeeltjes in de lucht en was er veel rookontwikkeling, maar omwonenden werden pas veel later gewaarschuwd hun ramen en deuren dicht te houden. Daarbij stond er in de eerste melding van NL-Alert ook niet waar de brand precies was. Veel bewoners kregen ook geen melding. 

In een tweede bericht van NL-Alert stond de locatie wel, maar de website Rijnmondveilig.nl, waarnaar werd verwezen voor meer informatie, bleek door de vele bezoekers onbereikbaar. De ontvangers van het bericht reageerden vol ongeloof. 

Het is niet voor het eerst dat de communicatie rondom een brand of een ramp in Rotterdam hapert. Een paar weken geleden verliep de berichtgeving na een grote ontsnapping van fluorwaterstof vanaf het Shell-terrein ook problematisch. Toen werd niet gekozen voor het versturen van een NL-Alert, terwijl dat volgens omwonenden wel nodig was om duidelijkheid te geven over de aard van de risico’s. Ook werd er gemeld dat er een giftige gaswolk richting Hoogvliet dreef terwijl dit later werd weersproken. In onze uitzending reageert de Veiligheidsregio op de onrust bij de omwonenden.

update
clock 22-08-2017 13:57

Reactie ExxonMobil

Esso's moederbedrijf ExxonMobil laat aan EenVandaag weten dat zij vinden dat de communicatie over de brand goed is verlopen via Twitter, maar dat de nieuwe website niet goed functioneerde. ExxonMobil zal onderzoeken hoe dat kan en hoe de communicatie via de website beter kan. Vanochtend is een telefoonnummer geopend voor omwonenden, dit was niet eerder te realiseren in verband met bezetting van mensen.