Na een jarenlange strijd tegen onder meer de Schiphol Group, de Nederlandse staat en andere overheden stopt de familie Poot met Chipshol.

Oprichter Jan Poot en zijn zoon Peter kochten sinds 1986 honderden hectare landbouwgrond in de nabijheid van luchthaven Schiphol met het doel dit tot ontwikkeling te brengen. Het bracht hen begin jaren negentig in conflict met de overheid, een strijd die meer dan twintig jaar duurde. Door een gerechtelijke uitspraak verloor Poot een groot deel van zijn grond.

In een interview met het Financieel Dagblad laten vader en zoon Poot weten de onderneming op te doeken en de resterende grond te koop aan te bieden. De 90-jarige Jan Poot kan de strijd fysiek niet meer aan en zoon Peter heeft in hetzelfde interview laten weten het werk van zijn vader niet voort te zetten. 

EenVandaag besteedde in het verleden regelmatig aandacht aan de Zaak Chipshol. Hieronder vindt u een portret van Jan Poot uit 2007 en een overzicht van de items die EenVandaag over Chipshol maakte:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.