In het stadhuis van Almelo werden vanmiddag vijf mensen gegijzeld. Kort daarvoor brak er brand uit in Grand-Café De Rechter aan De Waag. Even na vijf uur gaf de man zich over aan de politie. De gijzelnemer zou volgens RTV Oost de eigenaar zijn van het café dat onlangs zijn deuren opende, maar niet over een horeca-vergunning zou beschikken. Onder de gijzelaars was ook wethouder Kuiper.

Tientallen mensen hebben maandag rond 15.00 uur het stadhuis verlaten. Ze zijn afgevoerd in bussen. Een uur eerder konden ook al tientallen mensen onder begeleiding van de politie het stadhuis verlaten.

De vermoedelijke dader van de gijzeling in Almelo:

De politie probeert contact te krijgen met de man die maandag in het stadhuis van Almelo een onbekend aantal mensen gijzelt. ,,We willen onderhandelen met de man. We gaan onze uiterste best doen om te voorkomen dat de gegijzelden iets overkomt'', aldus een woordvoerster van de politie voor de camera van RTV Oost.De woordvoerster wilde niet ingaan op vragen hoeveel mensen er in het stadhuis worden vastgehouden of over het wapen waarmee de man de gegijzelden in bedwang houdt.

Einde aan gijzeling Almelo

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.