Google heeft maandag nieuwe emoji’s aangekondigd voor Android-telefoons. De eierenindustrie is woedend. De emoticon van de salade is namelijk aangepast: van een bak sla met tomaat én ei naar dezelfde salade zonder ei.

‘Veganbeweging verovert de wereld’

“Ridicuul dat een bedrijf als Google buigt voor de ideologie van een klein groepje veganisten”, zegt Tim Bonner, directeur van landbouworganisatie Countryside Alliance. Ook de The British Egg Industry Council is boos. “Veel mensen vinden eieren heerlijk. Dit gaat ten koste van de meerderheid”, aldus een woordvoerder.

Het Nederlandse veganistenplatform Seeds is juist blij met de beslissing: “Goeie beslissing van Google. De Vegan beweging verovert de wereld stap voor stap.” 

Laconiek

Google zelf reageert laconiek op alle reacties. Jennifer Daniel, die het nieuws namens Google bracht, zette een tweet online met daarin de woorden: "Wat zal ik eten als lunch?", vergezeld door een foto van een bak salade zonder ei. 

Nieuwe emoji's 

Andere nieuwe emoticons zijn die van een skateboard, een mango, een lama én genderneutrale emoji’s. Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die over de symbooltjes gaat, maakte begin juni bekend dat de nieuwe tekens beschikbaar zijn.

Dat wil echter niet zeggen dat je ze ook direct kunt gebruiken. Bedrijven als Apple, Google en Samsung hebben eigen lanceerdata. Meestal worden de emoji bijgevoegd bij een nieuwe software-update. 

Elk jaar komt er een nieuwe serie van de veelgebruikte symbolen uit. Met de 157 nieuwe komt het totaal uit op maar liefst 2.823

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.