Apple komt met nieuwe emoji’s en niet iedereen is daar blij mee. In de eerste bètaversie van iOS 10.2 zitten nieuwe emoji’s als een avocado, clown, selfie, facepalm en ¯\_(?)_/¯. De emoji zijn ook al beschikbaar in de laatste versie van Android.

In totaal zijn er 72 nieuwe emoji toegevoegd, die al in juni van dit jaar werden goedgekeurd door het Unicode Consortium. De leden van Unicode, zoals Google, Apple en Facebook, bepalen welke emoji er worden goedgekeurd en wereldwijd worden ingezet.

Er is echter ook een aantal emoji’s vervangen. Zoals de perzik. En daar is niet iedereen blij mee. Want de perzik werd door veel mensen gebruikt als synoniem voor een kont, omdat het plaatje daar wel wat weg van had. De nieuwe perzik lijkt echter op een gewone perzik. Weg kont emoji dus. De aubergine, die als synoniem voor het mannelijk geslachtsdeel wordt gebruikt, is wel onveranderd gebleven.

De bèta van iOS 10.2 is al te installeren, voor ontwikkelaars en techliefhebbers. Het is nog onduidelijk wanneer iOS 10.2 voor iedereen beschikbaar komt, maar dat zal niet lang meer duren.