Met een politieactie in het Limburgse Roosteren is gisteren een uitbraak van een gedetineerde uit de gevangenis van Roermond voorkomen. De verdachten wilden een helikopter kapen om een crimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden. Het zou gaan om een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld. Maar een arrestatieteam wist bijtijds de spectaculaire ontsnapping te verijdelen. Tijdens de schietpartij werd één verdachte dodelijk getroffen. Drie verdachten werden aangehouden. 

In 1991 heeft Friesland de primeur met een ontsnapping van een gevangene met behulp van een helikopter. De drugscrimineel weet uit te breken uit de Marwei in Leeuwarden. Zijn handlangers hadden de helikopter gestolen van vliegveld Lelystad. De bevrijdingsactie duurde nog geen twintig seconden. De extra beveiligde inrichting De Marwei was pas drie jaar oud. Staatssecretaris Aad Kosto van Justitie was wel verrast door de inzet van een helikopter, maar niet verbaasd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.