Vrijdag is de eerste rechtszitting tegen zwemleraar Benno L. Hij wordt ervan verdacht bijna 100 meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar seksueel te hebben misbruikt. Pieter van der Kruijs, advocaat van Benno L., pleitte de zwemschoolhouder in zijn betoog vrij. Door de enorme publiciteit en uitlatingen van justitie en gemeente na de arrestatie kan Benno L. volgens de advocaat ‘niet meer rekenen op een eerlijk proces’.

Aanklaagster Gorter geeft in een verklaring aan dat justitie, politie en gemeente onrust en wilde speculaties wilden voorkomen door het nieuws actief naar buiten te brengen. Ook verwachte justitie dat het nieuws over L.'s aanhouding toch al snel naar buiten zou komen, waardoor het rechts op een eerlijk proces niet zou zijn geschaad. De rechtszaak gaat dus gewoon door.

Excuus

Benno L. heeft vrijdagochtend zijn excuus aangeboden aan zijn slachtoffers en hun ouders. "Ik schaam me voor wat ik gedaan heb", zei hij in een korte verklaring toen hij van de rechtbank aan het woord mocht.

EénVandaag is erbij en gaat in op de details van de rechtszaak.

Eerste rechtszitting in de zaak Benno L.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.