“Ik neuk jouw dochter”, zei de vloggende rapper Boef in een van zijn filmpjes tegen een agent. Volgens het OM is het belediging van een agent, en mede daarom moet hij vandaag voor de rechter verschijnen. 

Voor de rechter gesleept worden voor belediging van een agent: dat hebben we eerder gehoord. In 2009 verzuchtte strafrechtadvocaat Eric Thomas ‘sukkel’ over een agent. Dat was reden voor het Openbaar Ministerie om hem daarvoor te vervolgen. 

Thomas was destijds advocaat van een verdachte in een drugszaak. “Sinds deze gebeurtenis sta ik ook wel bekend als de ‘sukkeladvocaat", lacht Thomas. In EenVandaag een gesprek met strafrechtadvocaat Eric Thomas over de zaak.

Bij RTL Late Night verweerde Boef zich in september vorig jaar nog tegen de aanklacht: “Ik heb echt waar, serieus seks gehad met de dochter van een agent.” Of dat vandaag ook zijn verweer is en dat zijn zaak ten goede komt, zal blijken.

Rapper Boef staat ook terecht omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de gedragsaanwijzing die hij kreeg nadat hij vrijkwam in september. De vlogger was kort daarvoor opgepakt omdat hij in een vlog jongeren opriep te gaan vechten in Tilburg-Noord.