In het kader van de klimaattop neemt EenVandaag de proef op de som: Vandaag wordt geprobeerd de uitzending zo klimaatneutraal mogelijk te maken. Redacteuren en Verslaggevers gaan met de trein of komen op de fiets, de verwarming op de redactie gaat uit en er wordt geprobeerd in en rond de studio zo weinig mogelijk stroom te verbruiken.

In samenwerking met deskundige Paul Kwakkenbos van Endurity is de afgelopen weken het energieverbruik van het televisieprogramma al nauwkeurig in kaart gebracht. Het maken van een televisieprogramma kost nu eenmaal veel stroom, maar uit de analyse bleek dat het verbruik op een aantal punten best verminderd kan worden. Zo blijken er veel apparaten aan te staan zonder dat er direct gebruik van wordt gemaakt.

De redactieleden zijn vandaag met het openbaar vervoer en de fiets naar het werk te komen en ook verslaggever Henk van der Aa reisde vandaag met zijn cameraploeg met de trein naar Rotterdam om verslag te doen van de raadsvergadering over de strandrellen in Hoek van Holland. Hoofdredacteur Jan Kriek: “Het is niet zomaar een ludieke actie maar een serieuze poging”.

In de uitzending van donderdag wordt bekendgemaakt hoeveel EenVandaag het energieverbruik omlaag heeft weten te brengen. In ieder geval zal duidelijk worden dat het best nog lastig kan zijn om energiebewust te werken.

EenVandaag klimaatneutraal?