Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken wil de band met Frankrijk ook na de Brexit warm houden. Hij vindt het belachelijk dat twee grote economieën slechts met een spoorlijn verbonden zijn. Tijdens een top opperde hij bij president Macron onlangs om over het nauw van Calais een brug te bouwen tussen Engeland en Frankrijk. In 'de Wereld van Morgen' vertelt brugontwerper Joris Smits over wat er moet gebeuren om dat werkelijkheid te laten worden.

Er moet 32 kilometer overbrugd worden om van Engeland naar Frankrijk te komen. Dat is een grote afstand, maar er bestaan al bruggen die even lang of langer zijn. In China zijn bruggen van meer dan 40 kilometer gebouwd. Dat wil niet zeggen dat de brug bij Calais op dezelfde manier kan worden aangelegd. 

Flatgebouwen onder water

Joris Smits was in zijn carrière al betrokken bij het ontwerp van honderd bruggen. Wat zijn volgens hem de knelpunten voor de bouw van deze brug? "Het water in het nauw van Calais is enorm diep", vertelt Smits. In China is het water maar gemiddeld 15 meter diep, terwijl in de Noordzee 45 meter overwonnen moet worden. "Bij Calais zouden de kolommen onder water al ware flatgebouwen zijn", zegt Smits. "Er moeten ook nog eens schepen voorbij, en dat zijn geen kleine jongens. Je moet op een bepaald punt ook zeker nog verder de hoogte in."

Toch heeft de ontwerper alle vertrouwen in de staat van de techniek om zo'n brug te maken. "Op zo'n lange afstand bouw je kleine stukjes, met pijlers daaronder. Misschien zou je bij deze brug grotere stukken bouwen."

Tunnel al terugverdiend

De bouw zou wel een dure aangelegenheid worden: "Zo'n brug gaat tussen de 8 en 12 miljard euro kosten." Toch hoeft dat geen probleem te zijn, vertelt Smits. "De tunnel van Calais kostte 13 miljard, maar die heeft zichzelf al ruimschoots terugverdiend."

Praten over het project maakt de brugontwerper enorm enthousiast. Smits: "Mijn handen jeuken, het is natuurlijk een fantastische uitdaging. Ze mogen zeker bij ons aankloppen."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.