5689 mensen zijn er tot nu toe overleden aan de gevolgen van de ziekte Ebola. Het goede nieuws is dat de epidemie in de meeste landen over het hoogtepunt heen lijkt te zijn. Maar in Sierra Leone stijgt het aantal mensen met ebola nog elke dag.

Roeland Monasch is directeur van Unicef in Sierra Leone. Hij maakt deel uit van het crisiskabinet in het land en is verantwoordelijke voor de levering en verspreiding van beschermende kleding en het opzetten van noodklinieken op het platteland. 

De zorg begint goed op gang te komen in Sierra Leone en ook is er nu geld genoeg. Probleem is echter dat het niet mogelijk is om je uit een epidemie te kopen. Om van de ziekte af te komen is een cultuurverandering nodig bij de bevolking en dat kost tijd.. Kostbare tijd want vooral de kinderen in Sierra Leone lijken door de ziekte tussen wal en schip te vallen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.