Het is hommeles op de Antillen. Door het gebrek aan werkgelegenheid zoekt de jeugd zijn heil in drugs. Niet alleen het gebruik hiervan, maar ook de drugshandel komt steeds vaker voor. TweeVandaag bezocht het eiland Curacao.

Deze week kondigden ministers Verdonk en Pechtold aan dat zij toelatingseisen zouden stellen aan Antilliaanse jongeren. Zonder toekomstpersfectief, dus geen baan of opleiding in Nederland, komen ze ons land niet in. Op de Antillen zelf is woedend gereageerd op dit plan, want de problemen met hun jongeren op de eilanden worden steeds groter. Door het gebrek aan werkgelegenheid zoekt de jeugd de heil in drugs, het gebruik hiervan, maar ook de drugshandel.Om de handel in verdovende middelen tegen te gaan zijn er verscherpte controles op drugskoeriers. Uit gegevens van de Amerikaanse regering blijkt dat er op, alleen al, het vliegveld Hato op Curacao 13.000 mensen zijn geweigerd. Zij mochten het vliegtuig niet in, omdat zij verdacht werden van drugssmokkel.Nu de drugs de Antillem niet meer af komen, wordt er door dealers een nieuwe afzetmarkt gezocht: de jeugd op de eilanden zelf. Verslaggever Wouter van der Horst en cameraman Pepijn van Achterberg gingen naar Curacao en zagen een nieuwe kant van het eiland: een crimineel drugsparadijs.

Drugsproblemen op de Antillen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.