Ze worden geteld aan de hand van hun drollen: de reuzenpanda’s uit China. Elke tien jaar wordt via deze telling geïnventariseerd hoeveel panda’s er nog leven in China. Deze week maakt China de resultaten van de laatste telling bekend.

De reuzenpanda komt nog maar in bepaalde delen van China voor. Voorheen leefde het dier in heel China en ook in delen van Birma en Vietnam. Nu komen ze alleen nog in het midden van China voor, vaak in reservaten.

Om de panda beter te kunnen beschermen hebben de Chinezen de hulp van Nederland ingeroepen. Want de Nederlandse ecoducten kunnen de panda helpen om van het ene reservaat naar het andere te gaan.

Vanavond in EenVandaag Edgar van der Grift, ecoloog van de universiteit van Wageningen. Hij liet de Chinezen de Nederlandse ecoducten zien. Hoe kan deze uitvinding de panda's helpen? En Christiaan van der Hoeven heeft in China gekeken hoe de pandatelling eigenlijk gaat.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.