Op de Nederlandse website Sellaband.com wordt bands een platform geboden. Fans kunnen aandelen kopen van hun favoriet en er zo voor zorgen dat hun band onder de aandacht komt. De eerste concerten zijn een feit, de eerste cd's zijn in de maak. Maakt Sellaband platenmaatschappijen overbodig, of is er iets anders aan de hand?

Wereldberoemd worden binnen een paar maanden: het kan zomaar gebeuren via het internet. Geen eindeloos geleur meer met dure demo's, speel gewoon je nummer voor de webcam en je publiek kan massaal horen én zien wat je te bieden hebt. Zo zijn al heel wat beginnende talenten ontdekt door het grote publiek. Zonder dat er een platenmaatschappij aan te pas kwam. Op de Nederlandse website SellaBand.com kunnen bezoekers de rol van platenmaatschappij op zich nemen: ze kunnen zich aanmelden als 'believer' en op die manier geld investeren in opkomende bandjes. Op SellaBand is al voor meer dan 500.000 dollar geïnvesteerd in 2300 artiesten. EénVandaag volgt drie Nederlandse 'believers' die hebben geïnvesteerd in de Franse zangeres Clémence. Ze gaan met de trein naar Parijs voor een ontmoeting.

De Drentse band Reverb is één van de vele bands die wil doorbreken via internet. Via websites als ongekendtalent.nl, talentscout.nl en youtube.com bereiken ze makkelijk een nieuw publiek.

Bekijk hieronder een van de opnames van de band Reverb. Ook leuk voor mensen met een bovengemiddelde interesse voor de EénVandaag-cameraploeg.

Clémence, een Franse zangeres, gaat als een speer op Sellaband.com. Ze neemt momenteel de derde plaats in op de sellabandcharts met het nummer 'Où es-tu'. Bekijk hier haar filmpje.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.